Riet- en dakdekkersbedrijf DEN OUDEN
Trumanlaan 36
4463 WS Goes
Tel. +31 (0)6 21574686
Fax: + 31 (0)113 501352
E-mail: info@rietdekker-denouden.nl

Rietkwaliteit

De basis van een kwalitatief goed rieten dak begint bij de kwaliteit van het toe te passen riet. Door onze jarenlange ervaring in onderhoud op rieten daken hebben we ondertussen een heel goed beeld gekregen van de verschillende rietsoorten en hun levensduur.

Riet is een natuurproduct wat het ene jaar anders groeit dan het andere jaar. Bepaalde variabelen zoals het weer kunnen we niet beïnvloeden. Maar rietlandbeheer, de manier van maaien en verwerken liggen wel in de cirkel van invloed.

 

 


Een bekende Nederlandse rietsoort is het zogenaamde Wiedenriet, het enige riet dat gelabeld wordt. Mocht het om wat voor reden nodig zijn dan kan met dit label altijd achterhaald worden in welk jaar, op welk perceel en door welke maaier het riet gesneden is.

 

 

Het bezoeken van rietland en de wijze waarop het riet gemaaid en verwerkt wordt is één van de manieren hoe we onze inzichten vergroten op het gebied van rietkwaliteit. Een andere bron van informatie is de vakfederatie rietdekkers. Deze brancheorganisatie doet veel onderzoek op laboratorium niveau en houd de aangesloten leden op de hoogte van de bevindingen die hier uit voort komen.

Een regelmatig bezoek aan de riethandelaar geeft een goed inzicht in de verschillende soorten riet die het lopende seizoen nog op voorraad zijn zodat daar de inkoop op afgestemd kan worden.

Als er dan uiteindelijk een mooie partij riet is geleverd is het de verantwoordelijkheid van ons als rietdekker om dit riet droog van de grond op te slaan en goed af te dekken tot dat het op het dak verwerkt wordt.PEFC logo
loods / tevens bezoekadres (op afspraak!): Albert Joachimikade 39 4463 AA Goes